Akademia Pana Kleksa - Przedszkole nr 21 w Poznaniu

Jadłospis (28.IV-02.V.2025r.)

             I śniadanie              II śniadanie               Obiad
   Poniedziałekpieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka, kiełbasa żywiecka, ogórek świeży, jabłko, herbata, kakao(7)zupa krem z zielonego groszku(7,9), talerz owoców świeżych, chrupki kukurydziane, herbata rumiankowaLeczo warzywne z kiełbaską w sosie pomidorowym, ryż na sypko , brukselka na parze z masłem(7), napój pomarańczowy  
       Wtorekpieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, owsianka na mleku(1,7), kiełbasa szynkowa, kalarepka, gruszka, herbatazupa kapuśniak(9), bułeczka maślana(1,7), mieszanka orzechów, herbata owocowakotlet drobiowy panierowany(1,3), ziemniaki puree(7), mizeria z ogórka(7), kompot z czarnej porzeczki, melon
       Środapieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka, ser żółty(7), pomidorek koktajlowy, jabłko, herbata, kakao(7)zupa jarzynowa(9), herbatnik owsiany z żurawiną(1), herbata owocowamakaron kokardki z szynką sosem carbonara(1,7), warzywa słupki, Napój owocowy
Czwartek                              ŚWIĘTO                                     ŚWIĘTO                                        ŚWIĘTO
      Piątekpieczywo mieszane(1), masło(7), szynka, serek topiony ziołowy(7), ogórek kwaszony, jabłko, herbata, kakao(7)zupa pomidorowa(1,7,9), krążek ryżowy z masłem i rzodkiewką (1,7), herbata owocowanaleśniki pszenno razowe z dżemem, serkiem waniliowym(1,7), mandarynka, napój owocowy

Woda źródlana dostępna przez cały pobyt w każdej sali.

Pasty, surówki oraz sałatki są na świeżo przygotowywane w naszej kuchni.

 

Pyszności z naszej kuchni.

 

                Alergeny w żywności.

                                  Legenda:

  1Gluten -zboża
  2Skorupiaki
  3Jaja
  4Ryby
  5Orzeszki ziemne
  6Soja
  7Laktoza-mleko
  8Orzechy
  9Seler
10Gorczyca
11Nasiona sezamu
12Dwutlenek siarki i siarczanu W stężeniu>10mg/kg
13Łubin
14Mięczaki

WĘDLINY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI 9,10,11 WEDŁUG OŚWIADCZENIA PRODUCENTA.

Wirtualny spacer

Skip to content

Ta strona korzysta z plików cookies. więcej informacji

Ta strona korzysta z plików cookies, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą jakość przeglądania. Jeśli będziesz nadal korzystać z tej witryny bez zmiany ustawień plików cookie lub klikniesz „Akceptuję”, wyrażasz na to zgodę.

Zamknij