(20-24.X.2025r.)
I śniadanie | Zupa i zdrowa przekąska | Obiad | |
Poniedziałek | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka, kindziuk, ogórek kwaszony, jabłko, herbata, kakao(7) | zupa krupnik z kaszą(1,9) kawiorek z masłem i żółtym serem(1,7), herbata owocowa | naleśniki pszenno razowe z serkiem waniliowym/ dżemem(1,3,7), surówka z selera z orzechami(7,8,9), sok malinowy |
Wtorek | bułka razowa (1) masło(7), sałata, szynka , twarożek z rzodkiewką(7), chipsy warzywne, pomarańcza, herbata, kakao(7) | zupa kalafiorowa(7,9), koktajl mleczno owocowy(7), biszkopty(1), woda | kartacze z mięsem , sos pomidorowy(1,7), warzywa z patelni z ziołami, kompot wieloowocowy, śliwki |
Środa | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka , krem pistacjowy(4) kalarepka, gruszka, herbata, kakao(7) | zupa jarzynowa(7,9), jogurt naturalny z granolą i malinami(1,7), herbata miętowa | udko drobiowe pieczone w sosie własnym, ziemniaki puree(7), surówka z modrej kapusty, kompot jabłkowy, melon |
Czwartek | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka, jajecznica na maśle ze szczypiorkiem(3,7), pomidorek koktajlowy, jabłko, herbata, kakao(7) | zupa krem z buraków(7) bułeczki „cynamonki” (własny wypiek), herbata owocowa | makaron łazankowy z mięsem i kwaszona kapustą(1), marchewka talarki do chrupania kompot z jabłek, winogrono |
Piątek | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, kiełbasa żywiecka zupa mleczna z płatkami owsianymi(1,7), żurawina, ogórek świeży, gruszka, herbata | zupa fasolowa(9), chlebek bananowy (własny wypiek) (1,3), napar z lipy | paluszki rybne z pieca(1,4), ziemniaki puree(7), surówka porowa, kompot z truskawek, mandarynka |
Pyszności z naszej kuchni.




















Alergeny w żywności.
Legenda:
1 | Gluten -zboża |
2 | Skorupiaki |
3 | Jaja |
4 | Ryby |
5 | Orzeszki ziemne |
6 | Soja |
7 | Laktoza-mleko |
8 | Orzechy |
9 | Seler |
10 | Gorczyca |
11 | Nasiona sezamu |
12 | Dwutlenek siarki i siarczanu W stężeniu>10mg/kg |
13 | Łubin |
14 | Mięczaki |
WĘDLINY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI 9,10,11 WEDŁUG OŚWIADCZENIA PRODUCENTA.