(22-23.XII.2025r.)
| śniadanie | Zupa i zdrowa przekąska | Obiad | |
| Poniedziałek | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka drobiowa, ser żółty królewski(7), ogórek kwaszony, jabłko, herbata, kakao(7) | zupa krupnik z kaszą wiejską(1,9), deser mleczno orzechowy, chrupki kukurydziane herbata owocowa | makaron z sosem bolońskim(1), warzywa słupki do chrupania, gruszka, sok pomarańczowy |
| Wtorek | pieczywo mieszane(1), masło(7), sałata, szynka wędzona, serek śmietankowy kanapkowy(7), kalarepka, herbata, kakao(7) | zupa pomidorowa z makaronem(1,7,9), herbatnik zbożowy z nadzieniem owocowym(1), herbata owocowa | paluszki rybne z pieca(1,4), ziemniaki puuree(7), surówka porowa, woda z sokiem truskawkowym mandarynka |
Pyszności z naszej kuchni.




















Alergeny w żywności.
Legenda:
| 1 | Gluten -zboża |
| 2 | Skorupiaki |
| 3 | Jaja |
| 4 | Ryby |
| 5 | Orzeszki ziemne |
| 6 | Soja |
| 7 | Laktoza-mleko |
| 8 | Orzechy |
| 9 | Seler |
| 10 | Gorczyca |
| 11 | Nasiona sezamu |
| 12 | Dwutlenek siarki i siarczanu W stężeniu>10mg/kg |
| 13 | Łubin |
| 14 | Mięczaki |
WĘDLINY MOGĄ ZAWIERAĆ ŚLADOWE ILOŚCI 9,10,11 WEDŁUG OŚWIADCZENIA PRODUCENTA.